BU YIL KOTA YOK

Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi bu yıl ürün alımlarında kota uygulamayacak. Geçen hafta alımların başladığı Orhangazi Kooperatifi’nde şu ana kadar 100 tonun üzerinde zeytin alımı yapıldı. Üreticiler kampanya dönemi öncesinde ise 6 bin 780 ton rekolte beyanında bulunmuştu.
Orhangazi’de zeytin hasatı tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başlayan yeni hasat sezonu havalarında güzel gitmesi ile tüm hızıyla devam ederken, üreticiler sabahın erken saatlerinde gittikleri zeytin tarlalarında günün akşam saatlerine kadar zeytin topluyor. Orhangazi’de geçtiğimiz hafta zeytin alım kampanyasına başlayan Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi hafta sonu itibariyle üreticilerden 100 ton zeytin alımı yaptığını duyurdu.
Bu yıl konta uygulanmayacak
Öte yandan geçen yıllarda kota uygulamasının yapıldığı Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde bu yıl kota uygulanmayacak. Kooperatif, üreticilerden gelecek zeytinlerin tamamını almayı planlıyor. Kampanya dönemi öncesinde 6 bin 850 ton rekolte beyanı alımının yapıldığı Orhangazi Kooperatifi’nde bu yıl 5 bin tonun üzerinde alım yapılması da bekleniyor.